post

Revans Franciaország ellen!

Végtelenül egyszerű a képlet, amennyiben a Magyar női jégkorong válogatott legyőzi a francia alakulatot, úgy megőrzi divizió 1/A-s tagságát.

A szünnap után ez eddigi összes meccsét simán vesztő Franciaország ellen folytatja szereplését Magyarország női jégkorong-válogatottja.Bár korábban sosem tudtuk legyőzni a franciákat, sőt, történelmünk legnagyobb vereségét is velük szemben szenvedtük el, most minden esélyünk megvan ennek a megfordítására. Azidők változnak és az előző meccseiken render szoros csatára tudtuk őket fogni. 2015 febjuárjában 3-2 kaptunk ki büntetők után, míg 2016 novemberében 3-1 lett az eredmény. De előttünk lebeghet az ifjúsági csapat akik januárban 3-1-re győzték le a franciákat és ezzel őrizték meg divizió 1/A-s helyüket.

Jelenleg 3 forduló után 3 ponttal állunk a grazi tornán, míg Franciaország még nem gyűjtött pontot.Ha képesek leszünk legyőzni őket, akkor ők már biztosan nem tudnak megelőzni bennünket. Így megragadna a második vonalban a női válogatotunk és még akár az éremszerzés lehetősége is felmerülhetne.

Nincs is ennél jobb, mint amikor szeretett hazánk szereplése nem csak a szívünket melengetheti meg, hanem a pénztárcánkat is. Ugyanis jelenleg rengeteg érv szól a női jégkorong csapatunk mellett. Jellemző a csapara, hogy sikertelenebb meccsek után, a döntő szakaszban képesek mindig szintet lépné. Ők is tudják, hogy Franciaország nagyon is elkapható. Ezért úgy gondolom, hogy a mérkőzés kimenetelére érdemes fogadni.