post

NBA Playoff: Lebronék megpróbálják Indianában is

A kiemeltek hazai meccse után fordulhatnak az erőviszonyok, mert a hátrébb rangsorolt csapatok jönnek hazai pályán. Az alapszakaszban hazai körülmények között az Indiana erős volt, kérdés, tudja-e ezt folyatni a rájátszásban vagy sem. Illetve képes-e a Spurs idegenben nyerni a Grizzlies ellen?

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors

A második meccsét csak megnyerte a Toronto, de itt is jó esélyei voltak a Bucksnak. Védekezésben nem tudott jól teljesíteni a Bucks, ami a vesztüket is okozta. A Lowry-DeRozan páros kétségkívül büntetett azért, hogy több területük volt mint az első meccsen. A Toronto viszont jól védekezett, a palánk alatt megfelelően semlegesítették a Bucks játékát. Ettől függetlenül végig szoros meccs volt, ami biztató lehet a Bucksnak. Hazai pályán sokkal erőteljesebb teljesítményre képesek, illetve védekezésben is meglátszódhat a hazai pálya előnye. Azt gondolom a Bucksnak rengeteg tartaléka van még a jövőre nézve míg a Toronto már elérte teljesítménye maximumát. Makerrel a palánk alatt újra társulva véleményem szerint visszaáll a stabilitás és az erőteljes védekezés, így hazai sikert várok.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs

A második meccsen már voltak jelek a Grizzlies jobb játékára. Hátul jobban zártak, míg elől is sikerült megmutatni némi tudásukat. Azonban ez még mind kevésnek tűnik jelenleg. Kawhi Leonardra nincs válasza a Mempsihnek. Tony Allen hiánya csak kiemeli ezt a különbséget. A következő meccsen még keményebb védekezést mutathatnak Gasolék, de a Spurs támadó fegyverzetét így is nehéz lesz lassítani. Ez azonban mind nem fontos, ha azt nézzük, hogy a hazaiak támadó játéka nem működik megfelelően. A triplák nem érkeznek, Carter súlytalan. Ezeket a gyengeségeket pedig kíméletlenül ki fogja használni a Spurs. Otthon eddig kétszer győzte le a Memphis a San Antoniót, ezért a vendégek szorzója nem túl csábító. De talán egy 185,5 pont alatti meccs jó lehetőségnek tűnik, de azért ez sem életbiztosítás.