post

A Magyar Kupa – esélylatolgatás

Tovább folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei, az elődöntő mérkőzései következnek. A címvédő Ferencváros a harmadosztályú Budafokkal csap össze, míg a Vasas a Mezőkövesddel találkozik.

A Magyar Kupa menetrendje az alábbiak szerint alakult: a Vasas–Mezőkövesd párharc fővárosi meccsét április 26-án, 16.00-tól játszák, míg a Ferencváros aznap 18.00-tól mérkőzik meg a harmadosztályú Budafokkal. A visszavágókra május 17-én kerül sor. Budafokon 15.00-kor, míg Mezőkövesden 20.00-kor kezdődik a találkozó.
A döntőre május 31-én (szerda) kerül sor, a Groupama Arénában.

Vasas-Mezőkövesd

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas a Mezőkövesdet fogadja. A hazaiak számára nem volt zökkenőmentes az út hiszen, az Újpest 1–0-ra legyőzte őket a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, azonban 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal az angyalföldiek jutottak tovább a sorozat legjobb négy csapata közé. Míg a Mezőkövesd őrületes összecsapáson, idegenben 4–3-ra nyert a Szolnok ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így – kettős győzelemmel (első meccsen 3-1-re nyert Tomislav Sivic csapata) – jutott a legjobb négy közé a sorozatban.

A két csapat legutóbbi 5 találkozásakor a Vasas négyszer, míg a Mezőkövesd egyszer örülhetett. A legutóbbi összecsapásuk során a Magyar Bajnokságban találkoztak március 4.-én, ekkor a Vasas 2-0-ás győzelmet ért el a Mezőkövesd otthonában.

Hazai pályán a Vasas a találkozó esélyese, kötelező számukra az előnyszerzés. Vélhetően, ha sikerrel veszik az otthoni mérkőzést, akkor tovább is jutnak.

FTC-Budafok

A Magyar Kupa elődöntőjének második mérkőzésén az FTC a Budafokot fogadja. A csapatok útja az elődöntőbe eltérő volt, hiszen a Ferencváros a negyeddöntő visszavágóján gól nélküli döntetlent játszott a DVTK-val, így megtartotta az első mérkőzésen megszerzett előnyét, és 2–1-es összesítéssel elsőként bejutott a sorozat elődöntőjébe. Míg a harmadosztályban viaskodó Budafok nagy bravúrt végrehajtva idegenben 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Sopront a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így megfordította a párharcot, és 3–2-es összesítéssel továbbjutott a legjobb négy közé.

Az FTC az elmúlt két évben sikerrel elhódította az MK trófeáját, míg Prukner László gárdája a BMTE már azzal is klubtörténelmet írt, hogy a legjobb nyolc közé jutott az MK-ban, most az elődöntőbe jutással rátett még egy lapáttal.

A két csapat legutóbb majdnem 10 éve találkozott akkor 2-2-es döntetlen született. Jelenleg az FTC a Labdarúgó NB I.-ben, míg a Budafok az NB III-ban vívja meccseit.

Szép eredmény, hogy a Budafok bejutott az elődöntőbe, de véleményem szerint a párharc egyértelmű esélyese a Ferencváros. Hazai és vendég környezetben is az FTC a favorit.